ALUMINIUM

ALUMINIUM RAMEN

Doorslaggevend in de keuze voor alu ramen is formaat, kleuraanbod, en de stijl van je woning. Slanke aluminium ramen zijn uitermate geschikt voor grote raampartijen. Optimale isolatiewaarde, hoogwaardige kleurlakken met hoge weerstand.

+ Aluminium ramen op maat

Een toonbeeld van design en elegantie.

 

• Licht, sterk en slank.

• Onderhoudsvriendelijk.

• Ongevoelig voor weersinvloeden.

• Van modern tot klassiek, alle vormen mogelijk.

• Mogelijk in elke kleur naar keuze.

• Optimale thermische isolatie en geluidsisolatie.

Aluminium ramen op maat Duurzaam & onderhoudsvriendelijk investering

Aluminium ramen zijn licht, sterk en slank. Daarom kiezen mensen vooral voor aluminium ramen als het om grote raampartijen gaat. We bieden heel wat kleuren en kleurcombinaties.

Wist je dat er ook een raam is met een aluminium buitenkant en een pvc binnenkant

Isolatie

Optimale thermische isolatie en geluidsisolatie

Aluminium ramen zijn thermisch geïsoleerd met 3 kamers, 3 dichtingen en een thermische onderbreking in hard pvc.

• De buitendichting houdt overtollig water buiten.

• De middendichting draagt bij aan de geluidswerendheid en beschermt het beslag tegen vocht.

• De binnendichting heeft geluidswering als belangrijkste functie.

De isolatiewaarde van aluminium ramen is Uw 0,88 W/m²K. Een optimale thermische isolatie en geluidsisolatie is daarmee gegarandeerd.

Wil je absoluut aluminium maar een hogere isolatiewaarde, kies dan voor de combinatie van een aluminium raam aan de buitenkant en een pvc raam aan de binnenkant met een isolatiewaarde tot Uw 0.87 W/m²K.

Veiligheid

Jouw eigendom beschermen, is ons stokpaardje

Alles wat voor jou van waarde is, wordt door onze aluminium ramen goed beschermd. Zo zijn ze standaard uitgevoerd met inbraakwerende metalen sluitnokken, zware scharnieren en een anti-foutbediening op het raambeslag. Bovendien zijn er nog meer inbraakwerende middelen beschikbaar.

Je aluminium ramen zijn inbraakwerend, comfortabel en veilig! Ze voldoen aan diverse keurmerken en aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

 

Onderhoud en levensduur

Duurzaamheid staat voorop

Je aluminium ramen zijn niet elektrostatisch en trekken daarom geen vuil of stof aan. Elk kwartaal eens met lauw water afwassen, is genoeg om je aluminium ramen schoon te houden.

Profel hecht zeer veel belang aan de kwaliteit, duurzaamheid en afwerking van de aluminium ramen en deuren. Aangezien het ganse productieproces in eigen beheer is, kan Profel deze kwaliteit ook garanderen.

De aluminium ramen en deuren bij Profel hebben een zogenaamde “triple P” bescherming:

  • Primair basismetaal: Dit is zuivere aluminium dat geen spoorelementen van recyclage bevat waardoor de kans op roestvorming wordt geminimaliseerd.
  • Pré-anodisatie (OX): Extra beschermlaag – Deze voorbehandeling wordt aangeraden indien het buitenschrijnwerk wordt blootgesteld aan een zeer agressief buitenklimaat, zoals industriële en/of kustgebieden. Profel past dit procedé standaard toe voor alle alu ramen en deuren en haalt hiermee de hoogste graad van bescherming tegen roestvorming en beschikt het over het Seaside Qualicoat label type OX.

 

Bovendien zorgt de behandeling, die de aluminium profielen ondergaan voor het pre-anodisatieproces, voor een zeer effen metaaloppervlak. Wat dan weer resulteert in een egalere laklaag.

Poederlak klasse 2: Bij dit procedé worden de aluminium profielen onder stroom gezet waardoor het lakpoeder zich gaat hechten op het profiel. Vervolgens wordt de poederlaag gebakken in een moffeloven. Door dit proces ontstaat een uiterst sterke en duurzame laklaag

• Aangenaam, zonder zorgen

• Tot in de puntjes verzorgd en afgewerkt

• Omdat we voortdurend innoveren en vooruitstrevende oplossingen zoeken, behoren je aluminium ramen tot de beste op de markt.

• Je kunt op de Profel Expert rekenen voor een perfecte montage, afwerking en service.

We herinneren je graag aan onze beloften: Respect voor je woning  | geen verrassingen achteraf  | advies op maat . Je kunt dus ook na de oplevering op je Profel Expert rekenen. Je krijgt 10 jaar fabrieksgarantie.

• Dit mag je verwachten van offerte tot oplevering

 

Kleur

Alle kleuren van de regenboog

Voor je aluminium ramen heb je keuze uit 22 unieke zelfgemaakte kleurpoeders en de standaard RAL-kleuren. Glanzend of mat, ruw of effen moffeling: jij kiest. De grepen en scharnieren gaan mee in dezelfde kleur of in messing, brons, nikkel of roestvrij staal. Je aluminium ramen kunnen binnen en buiten in een andere kleur worden uitgevoerd. Als je binnen wit of crème kiest, zelfs zonder meerprijs. Dit zijn de meest gekozen kleuren voor aluminium ramen …

21 unieke Profelkleuren

 

 Stijl & vorm

Van strak modern tot speels klassiek

De keuze is enorm. Om een goed beeld te hebben kan je best naar een Profel Expert gaan die je wegwijs maakt in de mogelijkheden.

Glas

Glashelder

Je ramen zijn zo’n 8% van het hele raam. De beglazing speelt dus een grote rol bij het isoleren van je woning. Je aluminium ramen worden standaard voorzien van hr++ glas met twee of drie glaslagen. Daartussen zit een met Argongas gevulde spouw. Dat garandeert optimale thermische en geluidsisolatie.

Er is een ruim aanbod beglazing: zonwerende beglazing, veiligheidsglas, dubbel glas, driedubbelglas, gezandstraald glas (met eigen figuren als je dat wenst), glas-in-lood-ramen … Gezandstraald glas wordt vaak gekozen bij aluminium ramen. Dat kan ook met een tekening, zoals je huisnummer.

Prijzen

Aluminium ramen op maat, prijs op maat.

De aluminium ramen worden voor jou op maat gemaakt en daarom is het onmogelijk je nu een exacte prijs te geven. Type, stijl, vorm, kleur, glas … bepalen allen mee de prijs van je aluminium ramen. Aluminium ramen zijn wat duurder dan pvc ramen door de hogere grondstofprijs. Je kan de prijs vergelijken met ramen van tropisch hardhout